Vores region - Flensborg, Slesvig og Kiel - Business Tyskland
Nordtyskland - et attraktivt, udvidet hjemmemarked.
Nordtyskland, Schleswig-Holstein, Slesvig-Holsten, Flensburg, Kiel, tysk økonomi
9717
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-9717,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Flensburg_1
Schleuse
trucks
Flensburg Fachhochschule
raps
werft
TrixieAIR_vores region

Vores region - Flensborg, Slesvig og Kiel

Mange danske virksomheder betragter Nordtyskland som et attraktivt, udvidet hjemmemarked, og det er der mange gode grunde til: geografisk nærhed, et stort marked, kulturelle ligheder og langvarige handelsrelationer mellem Danmark og Tyskland. Desuden starter ”Euro-Zonen” lige syd for grænsen med regionerne Flensborg, Slesvig og Kiel.

Den tyske økonomi har vist sig at være robust til trods for de igangværende internationale spændinger og uroen på finansmarkedet. Således steg det tyske BNP i 2014 og opnåede dermed den højeste vækstrate siden 2011. Den positive udvikling skyldes især stærk eksport og høj efterspørgsel på hjemmemarkedet som resultat af høj beskæftigelse, stigende lønninger og lav arbejdsløshed. Til trods for stigende lønninger er lønforskellen stadigvæk attraktiv for danske virksomheder.

 

Rettes opmærksomheden på forretningsklimaet, viser målinger i de fleste sektorer et generelt positivt billede af de aktuelle forretningbetingelser. Særligt inden for industri, service og engrossalg er virksomhederne i stigende grad optimistiske med hensyn til fremtidsudsigterne.

 

Især i regionen Flensborg er det nemt at finde dansktalende medarbejdere og med Europa-Universität Flensburg, Fachhochschule Flensburg (University of applied sciences) og Christian-Albrechts-Universität i Kiel findes der god tilgang til højtuddannet arbejdskraft i vores region. Dette og den grænsenære beliggenhed udnytter mange danske virksomheder som indgangsvinkel til det tyske og europæiske marked.

206.246 kr

BNP pr capita

237 kr

Arbejdsomkostninger/time i privat erhverv

30%

taler dansk i regionen

Fakta om regionerne Flensborg, Slesvig og Kiel

  • Sprog (ca. 30% af alle borgere taler dansk)
  • Lave lejeomkostninger og attraktivt boligmarked
  • Attraktivt arbejdsmarked, arbejdstider og lønforhold
  • Motiveret arbejdskraft med eksporterfaring
  • Tilgang til det europæiske marked
  • Grænseoverskridende banker
  • Etablering af tysk salgskontor med optimal beliggenhed for danske medarbejdere
Vores eksperter