Vores region - Flensborg, Slesvig og Kiel

Mange danske virksomheder betragter Nordtyskland som et attraktivt, udvidet hjemmemarked og det er der faktisk mange gode grunde til:

  • Den geografiske nærhed
  • EU’s største marked er Tyskland
  • Der er mange kulturelle ligheder
  • De langvarige handelsrelationer mellem Danmark og Nordtyskland
  • Eurozonen starter her

 

Den tyske økonomi er stærk og den positive udvikling skyldes især kombinationen af stærk eksport og høj efterspørgsel på hjemmemarkedet.

Tysklands erhvervsliv boomer – særligt inden for industri, service og engrossalg. Mulighederne er store og mange, hvis man griber det rigtigt an.

Især i regionen Flensborg er det nemt at finde dansktalende medarbejdere og med Europa-Universität Flensburg, Fachhochschule Flensburg (University of applied sciences) og Christian-Albrechts-Universität i Kiel er der god adgang til højtuddannet arbejdskraft i hele regionen. Dette – samt den grænsenære beliggenhed – bruger mange danske virksomheder som en stærk og oplagt indgangsvinkel til det tyske og europæiske marked.

En stor del af befolkningen taler og forstår dansk, de samlede lønomkostninger per medarbejder er betydeligt lavere end i Danmark, ligesom leveomkostningerne er attraktivt lave.

Fakta om regionerne Flensborg, Slesvig og Kiel