Nøgletal og prognoser for Tyskland

mar 8, 2016

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Tyskland er kommet godt igennem krisen, og økonomien har vist sig at være robust til trods for de igangværende internationale spændinger og uroen på finansmarkedet. Det tyske BNP steg således samlet set med 1,6 % i 2014 og opnåede dermed den højeste vækstrate siden 2011. Den positive udvikling skyldes især en stærk eksport og en høj efterspørgsel på hjemmemarkedet som resultat af høj beskæftigelse, stigende lønninger og en lav arbejdsløshed. Disse faktorer forventes også at bidrage til væksten i 2015 og 2016. Ifølge forbundsregeringens seneste prognose kan der for begge år ventes en vækst på 1,8 %.

I forhold til forretningsklimaet ligger de tyske virksomheders vurderinger af forretningssituationen overordnet set på et positivt niveau, selvom den geopolitiske uro og den svage udvikling i eurozonen har lagt en dæmper på virksomhedernes investeringsvillighed. Stemningen begyndte dog at stige mærkbart omkring slutningen af 2014, bl.a. som resultat af de faldende oliepriser og en favorabel valutakurs. Ifølge de seneste målinger af forretningsklimaet ser de fleste sektorer således generelt positivt på de aktuelle forretningsbetingelser. Særligt inden for industri, service og engrossalg er virksomhederne i stigende grad optimistiske med hensyn til fremtidsudsigterne.

Især i regionen Flensborg er det nemt at finde dansktalende medarbejdere og flere danske virksomheder udnytter Flensborg som indgangsvinkel på det tyske og europæiske marked. Lønforskellen mellem Danmark er stor og ligger lige nu (2016) i gennemsnit på mindst 21% under det danske niveau i produktionserhvervet.

Kilde: Tyskland som marked, Eksportrådet[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Wolfgang Schmütz, erhvervskonsulent og direktør Business Tyskland e.V.
WiREG – Wirtschaftsförderungsgesellschaft Flensburg / Schleswig mbH[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]