Direktør i et tysk anpartsselskab

okt 20, 2016

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Mange danske virksomheder, som vil ind på det tyske marked, vælger ofte stiftelsen af et tysk datterselskab og dette i form af et anpartselskab (Gesellschaft mit beschränkter Haftung/GmbH).

Ledelsesorgan af et GmbH er den administrerende direktør (Geschäftsführer). Dette skal være en fysisk person. Også personer med en adresse og et permanent ophold i udlandet kan blive administrerende direktør i et tysk GmbH.

Den administrerende direktør skal være en myndig person. Denne behøver dog ikke nogen specielle kvalifikationer. Andet gælder for håndværksvirksomheder. Her kan kun en person med mestertitel udpeges som administrerende direktør.

Direktørens opgave er ledelsen af selskabet ifølge interne instruktioner fra anpartshaverne.

Udadtil tegner direktøren selskabet uden begrænsninger. Direktøren har ansvaret for den daglige ledelse af selskabet. Selvom selskabets hæftelse er begrænset til indskudskapitalen kan direktøren blive ramt af den personlige ansvarsrisiko f.eks. i forbindelse med skatter og bogføring, i forbindelse med socialforsikringslovgivning og i tilfælde af insolvens.

Hver person, der bliver udpeget som direktør i et GmbH skal derfor omfattende informere sig omkring sine forpligtelser og hæftelsesrisikoen.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Ulrike Otter, advokat
Sozietät Jensen Emmerich Rechtsanwälte und Notare[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]