Tysk personskat: ingen skattefordele for ugifte par i Tyskland

nov 1, 2016

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Skattedomstolen i Münster har afgjort, at det er korrekt, at ugifte par ikke får nogen skattefordele. Den fordelagtige sambeskatning af ægtefæller (”Ehegattensplitting“) er dermed også for fremtiden et skattegode, som kun lovformeligt gifte par har fordel af. Systemet betyder kort sagt, at den ægtefælle, der tjener mindre, kan overdrage sine skattefradrag til den anden. Ægtefællerne har dermed dobbelt fradrag.

Desuden gælder der for ægtefællerne en særlig lav fælles skatteprocent. Børnepenge kan ligeledes kun den forældredel få, der faktisk drager omsorg for barnet. Disse fordele gælder både for gifte par og for personer, der lever i registreret partnerskab. Samboende personer har ikke krav på de samme rettigheder og fradrag.

Dermed afviste domstolen en klage fra et ikke gift par, der levede med deres tre fælles børn i en fælles husholdning. Dommen går godt i tråd med den tyske forfatning fra 1949, der påbyder, at ”Ægteskab og familie står under særlig beskyttelse gennem den statslige ordning. ” Dommerne betonede, at den tyske forfatning kun giver fordele til par, der indgår en ”retslig binding”. Et samliv uden ”retslig binding” er ikke en institution, der iflg. forfatningen fortjener beskyttelse. Finanzgericht Münster, Urteil vom 18. Mai 2016 (Az. 10 K 2790/14 E).[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Dr. Lars Eriksen, skattekonsulent internationale forhold
DANTAX Steuerberatungsgesellschaft mbH[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]