Creditreform Gældsatlas Flensburg 2016

feb 1, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Personlig gældskvote i Flensburg falder i forhold Schleswig-Holstein…

I Flensburg er antallet af privatpersoner med stor gældsbyrde steget en anelse. På opgørelsesdagen, den 1. oktober 2016 levede i alt 11.648 voksende med stor gældsbyrde (2015: 11.585 personer) i Flensburg. Stigningen med plus 0,5 procent er tydelig under gennemsnittet i Schleswig-Holstein (+ 2,7 procent). Ifølge Creditreform Gældsatlas har en privat person en stor gældsbyrde, hvis indtægterne ikke er tilstrækkelige til at dække de finansielle forpligtelser.

Den personlige gældskvote, som beregnes af andelen af personer med stor gældsbyrde i forhold til befolkningen, falder fra 16,21 til 16,17 procent (- 0,04 procentpoint). Dette er tredje tilbagegang i træk. Her påvirker stigningen i befolkningen sig positivt. I Schleswig-Holstein steg den personlige gældskvote med 0,21 procentpoint til 10,98 procent. Dog anses næsten hver sjette person over 18 i Flensburg som person med stor gældsbyrde. Dermed har byen Flensburg flere skyldnere end andre byer i regionen Schleswig-Holstein. I den langsigtede betragtning viser det sig, at gældskvoten i Flensborg har været lavere. Dette var tilfældet i årene 2009 til 2012. Den hidtil laveste kvote blev målt i 2011 (14,58 procent).

… men flere personer med stor gældsbyrde

I Flensburg steg antallet af sager med stor gældsbyrde, imens færre personer end forrige år viser tegn på lavere forgældning. I dag viser 6.614 indbyggere tegn på stærk forgældning (2015: 6.450 Personen; + 2,5 Prozent ) – som f.eks. behandling i fogedretten eller registrering som dårlig betaler i Tyskland. Andelen af personer med stor gældsbyrde stiger på 56,8 procent. Tages en 10 års periode i betragtning, er det en tydelig stigning. I 2006 viste kun 43,0 procent af personer med stor gældsbyrde i Flensburg en høj gældsintensitet.

Færre forbrugere med stor gældsbyrde i Nord- og Neustadt såsom Mürwik

Indenfor Flensburgs bygrænser udvikler den personlige gældskvote sig meget forskelligt. En stærk tilbagegang kunne fortegnes i postnummer området 24939 (Neustadt, Nordstadt). Ganske vist er kvoten stadig den højeste (23,41 procent) i Flensburg, dog kunne en tilbagegang på tre procentpoint registreres. Ligeledes var kvoten tilbagegående i området med postnummeret 24944 (Mürwik). En stigning af den personlige gældskvote kunne registreres i områderne 24941 (Friesischer Berg, Weiche) og 24943 (Sandberg, Jürgensby, Fruerlund, Engelsby, Tarup).[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Sven Torben Hanisch, kreditoplysninger & inkasso
Creditreform Flensburg Hanisch KG[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]