Skattesnyd i Tyskland

feb 6, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg sagde i oktober 2016 ja til, at myndighederne må bruge informationer fra skatte-CD fra Liechtenstein til at ransage privat bolig. Det er ikke et brud på privatsfæren på denne måde at retsforfølge personer med skjulte konti i udlandet.

Et ægtepar havde klaget over ransagningen af deres lejlighed. Ransagningen havde fundet sted på grund af bankdata, som det tyske efterretningsvæsen havde købt i Liechtenstein. CD-en indeholdt data for 800 personer med konto i en bank i skattely i Liechtenstein. Allerede i 2010 havde den øverste tyske domstol en gang for alle anerkendt, at data om skattely ved banker i Liechtenstein osv. må bruges af de tyske myndigheder ved deres efterforskninger.

Igennem de sidste ti år har det betalt sig for den tyske stat at købe CD´er med bankinformationer. Navnlig har skattevæsenet i Nordrhein-Westfalen ofte indkøbt CD´er. Det skønnes, at den tyske stat har indtjent ca. 6 milliarder euro (ca. 45 mia. kr.) i unddragne skatter. Til at begynde med var det endnu omstridt, om staten måtte erhverve de fortrolige bankdata fra Schweiz, Luxembourg eller Liechtenstein. For inden salget var bevismaterialet jo – strengt set – stjålet fra bankerne.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Dr. Lars Eriksen, skattekonsulent internationale forhold
DANTAX Steuerberatungsgesellschaft mbH[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]