Overvejer du at stifte et tysk GmbH?

feb 23, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Her får du et første indblik i, hvordan det foregår i Tyskland og for at sige det med det samme: det er anderledes end i Danmark!

Et GmbH skal oprettes for tysk notar. Det betyder, at man finder en tysk notar og tager kontakt til denne. Typisk vil notaren forberede de fornødne stiftelsesdokumenter. For at kunne forberede dem, vil der være brug for følgende data:

  • Selskabets navn
  • Selskabets hjemsted og adresse
  • Selskabets kapital (på min. 25.000,00 €)
  • Anpartshaveren/ anpartshaverne (med navn/ firmanavn, adresse, fødselsdato, hhv. CVR-nr.)
  • Navn, adresse og fødselsdato på personen, der skal være direktør i det nye selskab. Er der flere, der skal være direktører: hvordan skal tegningsreglen være?
  • Selskabets formål

 

Derefter sendes udkastet til klienten, som kontrollerer det og aftaler tid til notarmøde. Som udgangspunkt skal stifteren/stifterne møde op. Er stifteren et selskab, er det den eller de for selskabet tegningsberettigede personer, der skal møde op. Gyldig legitimation i form af pas skal forelægges.

Det stiftende notarmøde afholdes, hvori notaren læser stiftelsesdokumentet højt for fremmødte og stiftelsesprotokollen underskrives. En tolk skal oversætte dokumentet mundtligt under notarmødet, hvis en eller flere af parterne ikke har tilstrækkelig kendskab til det tyske sprog.

Anpartshaverlisten og handelsregisteranmeldelsen skrives under af den nye direktør, hvorved handelsregisteranmeldelsen skal skrives under for notar af direktøren.

Selskabet eksisterer ikke før oprettelsen for notar. Derefter og indtil registreringen i handelsregisteret eksisterer selskabet, dog ikke med begrænset hæftelse. Først efter registreringen i handelsregisteret eksisterer selskabet med begrænset hæftelse.

Den nye direktør opretter nu – efter det stiftende notarmøde – en konto for selskabet.

Indskuddet indbetales på denne konto. Notaren modtager enten en bekræftelse på, at indskuddet er indbetalt på selskabskontoen eller en opfordring fra direktøren om at indsende papirerne til handelsregistret. Notaren indsender elektronisk stiftelsespapirerne.

Så snart notaren har modtaget indregistreringsbevis fra handelsregisterkontoret, orienteres selskabets kontaktperson herom og sagen afsluttes.

Notarens gebyrer er fastlagt i loven (GNotKG) og beregnes efter sagens værdi.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Dr. Christina Meß, Rechtsanwältin (tysk advokat)
HOECK SCHLÜTER VAAGT – Rechtsanwälte Partnerschaft mbB[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]