Ejendomserhvervelsesskat ved køb af fast ejendom i Tyskland

apr 26, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Køber du fast ejendom i Tyskland er der en del omkostninger, som du skal tillægge købsprisen. Hertil tæller omkostninger som ejendomserhvervelsesskat, notar, stempelafgifter og mæglersalær.

Ejendomserhvervelsesskatten (Grunderwerbsteuer) er en fast afgift, som p.t. ligger på mellem 3,5% og 6,5%, afhængig af delstat. Delstaterne i Tyskland fastlægger selv, hvor høj skatten er.

De fleste delstater har efterhånden hævet skatten til 6,5%. Bayern og Sachsen er de to eneste som stadig holder skatten på 3,5%. I Berlin betales 6,0% og i Hamburg 4,5%. Schleswig-Hosltein er den første delstat, som siden 01.01.2014 indkræver 6,5% ejendomserhvervelsesskat. Skatten er en god intægt for delstaterne. I 2016 blev der i Tyskland betalt ialt EUR 12.000.000.000,-  (DKR 89.400.000.000) i ejendomserhvervelsesskat. Det er ca 10% mere end i 2015. Delstaterne kan give skatten videre til kommunerne.

Eksempel

Køber du et hus i Schleswig-Holstein, som er udbudt til EUR 250.000,-, kommer du til at betale EUR 16.250,- i ejendomserhvervelsesskat. Skatten betales altid af køberen og kan ikke forhandles.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Henrik Manewald, ejendomsmægler
Der Wohnexperte e.K.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]