Cyberforsikring til erhverv – Effektiv sikring ved cyberangreb

maj 3, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Driftsfortyrrelser bliver af virksomheder vurderet som et at de største risici. En af de største årsager er brandskader. I de seneste år er cyberangreb rykket op på listen. Ifølge en repræsentativ undersøgelse af sammenslutningen af tyske forsikringserhverv (Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft) har hver fjerde mellemstore virksomhed (28%) oplevet finansielle og materielle skader på grund af cyberangreb.

Gennem tiltagende automatisering og digitalisering bliver virksomheder mere afhængige af nye teknologier. De håndterer kundedata, data til regnskabsvæsen, driftsøkonomiske data, konskruktionsdata og mange flere. Ligemeget om der er tale om ejendomsmæglerbranchen, virksomheder indenfor håndværk og landbrug eller advokatfirma og lægepraksis – mange brancher er i dag afhængige af digitale data og er dermed også et potentielt mål for cyberangreb. Dette betyder ikke kun tyveri af data og dataspionage. Hackere kan også påvirke produktionsprocesser, f.eks. forandre sofwaren til malkerobotter.

Indsatsen af nye teknologier har til følge, at aktiver i virksomheden ofte har en immateriel værdi – men disse skal også sikres imod tab. Virksomheder kan ikke altid beskytte sig tilstrækkeligt imod cyberangreb. Hvor sikkerhedsløsninger svigter, tilbyder Provinzial en cyberforsikring.

Cyberforsikringen dækker i tilfælde af skade:

  • Betaling af mkostninger ved tab af data, rekonskruktion af hard- og software, tab af omdømme og driftstab
  • Lynhurtig assistance fra professionelle og kvalificerede computer-eksperter – 24 timer om dagen, syv dage om ugen – , for at forhindre følgeskader og for at driften kan fortsætte så hurtigt som muligt
  • Rådgivning og assistance-ydelser som f.eks. krisekommunikation, digital bevissikring – analyse af spor, evaluering, assistance ved konstatering af sagens forhold og mulig gerningsmand

 

Gode råd til øget sikkerhed:

  • Cybersikkerhedstraining for at øge medarbejdernes bevidsthed
  • Brug af firewall og aktuelt antivirus-programm
  • Hurtig, regelmæssig og automatisk fjernelse af programsvagheder via sikkerhedspatch
  • Udvidet sikkerhedsfokus på mobile enheder
  • Kryptering af kommunikationskanaler og følsomme data
  • Beskyttelse alle elementer i infrastrukturen (f.eks. gateways, e-mail og andre kommunikationsværktøjer

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Ralf Althüser, forsikringsmægler
Provinzial Joldelund Bezirkskommissariat Carstensen und Dorsch e.K.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]