E-Handel i Tyskland – Salg på amazon.de fra Flensborg

jun 15, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Der er fortsat stor vækst i tysk e-handel og det tyske marked med over 80 millioner potentielle kunder udgør et kæmpe potentiale for danske virksomheder. Imellemtiden har flere danske e-handelsvirksomheder etableret sig i Flensborg for at udnytte billige indkøbsmuligheder i Tyskland og de salgsmuligheder AMAZON byder på. Tyskerne handler i stor stil på AMAZON, 52% af alle internetbrugernes indkøb i Tyskland udføres på amazon.de. For virksomheder findes der to muligheder for at handle via AMAZON’s Marketplace:

1. Forsendelse fra eget lager i Flensborg, her koster forsendelse af en 2 kg-pakke med DHL 4,69 EUR (35,- DKK), forsendes mange pakker kan en bedre pris forhandles med DHL. Vi har forhandlere som betaler 2,90 EUR per 2 kg-pakke. En lagermedarbejder i Flensborg koster inkl. alle sociale omkostninger per time ca. 14,- EUR (ca. 104,- DKK) og lejeprisen for et lagerareal ligger på ca. 3,50 EUR (26,- DKK) per m2 med ca. 8 m højt til loftet. AMAZON kræver en salgsgebyr som f.eks. ved salg af computer- og elektronikudstyr ligger på 7% af salgsprisen, oveni opkræves en gebyr på 39,- EUR hver måned for at være Marketplace forhandler.

Eksempel på prissætningen af enkelte salg på amazon.de:

Du sælger elektronikudstyr til en kunde i Tyskland til 10,00 EUR og beregner forsendelses-omkostninger på 2,99 EUR. Du er en momsregistreret sælger eller en etableret virksomhed i Tyskland.

Indtægter fra salget – artikel Pris: EUR 10,00
Omsætningen for standard indenlandsk forsendelse EUR  3,00
Den samlede omsætning fra salg EUR 13,00
 

 

Arbejds- Driftsomkostninger (5 Min. per pakke) EUR -1,50
Amazon Gebyrer (NET) fast gebyr EUR -0.99
Forsendelse med DHL EUR -4,69
Salgs gebyr til artiklen pris (7%) EUR -0,70
Variabel salgsgebyr fra AMAZON EUR -1,01
Nettobeløb som vil blive udbetalt EUR  4,11

Kilde: https://services.amazon.de/programme/online-verkaufen/preisgestaltung.html

2. Forsendelse med AMAZON Prime fra AMAZON’s egne lager i Polen, Tyskland, Spanien, England, Italien, Tjekkiet, Østrig.
Som FBA-kunde (Fulfilment by Amazon) hos AMAZON har virksomheder den store fordel, at deres produkter altid bliver vist i toppen af søgeresultaterne.
Hvis du er FBA-kunde ved Amazon skal du være momsregistreret i alle de foroven nævnte lande, da AMAZON beslutter i hvilket lager dine varer bliver placeret. Dette giver skattemæssige udfordringer. Ved bogføringen kan software hjælpe som automatisk trækker alle relevante data fra AMAZON salgene og overfører disse til dit bogføringssystem (se f.eks. www.accountone.de eller www.amainvoice.de ).

AMAZON opkræver en lagergebyr (ca. 24,- EUR per m3 per måned) og en forsendelsesgebyr. Gebyrerne for opbevaring baserer på m3. Jo større og tungere produktet er, desto større er de samlede omkostninger.

Forsendelsesomkostningerne er afhængige af varetype, størrelse og destination. AMAZON har detaljerede prislister. Yderlige oplysninger vedrørende forsendelse med AMAZON Prime finder du på AMAZON’s hjemmside.

For at have succes på det tyske marked er det vigtigt at have kendskab til gældende tyske regler om skat og jura. Her hjælper netværket fra foreningen Business Tyskland e.V.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Wolfgang Schmütz, erhvervskonsulent og direktør Business Tyskland e.V.
WiREG – Wirtschaftsförderungsgesellschaft Flensburg / Schleswig mbH[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]