Arbejdssikkerhed er lederens ansvar

sep 19, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]

SADSA initativ: Bedre arbejdssikkerhed for små virksomheder i Schleswig-Holstein

 

I Tyskland er arbejdgiveren iføgle §3 lov om arbejdssikkerhed (Arbeitsschutzgesetz) forpligtet til at stræbe efter forbedring af de ansattes sikkerhed og sundhed. I Schleswig-Holstein reklameres med et initativ, båret af det slesvig-holstenske Socialministerie og Provinzial Nord Brandkasse, for mere arbejdssikkerhed og en bedre faglig videreuddannelse i små virksomheder. Her er mottoet: Sikre arbejdspladser gennem sikre arbejdspladser, på tysk ’Sichere Arbeitsplätze durch sichere Arbeitsplätze’, kort SADSA.

Små virksomheder er motor for vækst og beskæftigelse i Schleswig-Holstein – tilsammen udgør de den største arbejdgiver og uddanneelsessted i delstaten. For at styrke potentialet indenfor arbejdssikkerhed og videreuddannelse skal det unike projekt SADSA i hele Tyskland byde på konkrete tilbud og understøttende tiltag.

Virksomheder som deltager med succes i projektet modtager et certifikat som må benyttes i forbindelse med kundekommunikation og personalesøgning. Deltagende virksomheder får i kurser om arbejdssikkerhed informationer om regler indenfor arbejdssikkerhed og om aktuelle realisationer/omsætninger i virksomheder. ”Da vi som Provinzial inspicerer virksomheder, er vi i stand til at give indehavere de første henvisninger.” , forklarer den cerificerede risk manager Ralf Althüser fra Joldelund i nærheden af Flensburg. ”Ved behov kan vi fremstille kontakt til fagfolk indenfor arbejdssikkerhed.” Udgifterne til rådgivning kan til dels erstattes med midler fra den Europæsike Socialfond.

Læs mere på www.sadsa.de (på tysk).

Ved spørgsmål kontakt venligst

Ralf Althüser, Tel: +49 4673 514

Certified Risk Manager (CRM) ISO 31000[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Ralf Althüser, forsikringsmægler
Provinzial Joldelund Bezirkskommissariat Carstensen und Dorsch e.K.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]