Maskinindustrien – Tysklands store motor – forventes at fortsætte væksten i 2018

sep 19, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Det går godt for Tysklands maskinindustri. Maskiner og anlæg fra tyske fabrikker er efterspurgt og i de første af årets 7 måneder kunne branchen notere et plus på 2,9%. Dermed har branchen allerede nået målet for 2017 og brancheorganisationen VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) forventer et plus på 3% i 2017 ift. til 2016.

Det er især den indlandske efterspørgsel som driver væksten. Næste år forventes yderligere vækst i branchen og de tyske kunder taler allerede om kapacitetsmangel mht. bygning af maskiner og anlæg. Eksporten forløber også stabilt men politiske og økonomiske kriser gør at væksten her udebliver for de tyske maskin- og anlægsbyggere. Dette skriver Tagesschau.

Det betyder at timingen for dansk eksport til Tyskland af maskiner og maskindele er god pt. da tyskerne selv har udfordringer ift. at dække behovet på markedet. Ift. at udnytte disse muligheder kan Connecting Markets GmbH og Business Tyskland hjælpe på vej.

Den tyske maskinindustri udgør en omsætning på mere end 200 milliarder euro og ca. 1.000.000 beskæftigede.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Camille Markussen, salgs- og eksportspecialist
Connecting Markets GmbH[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]