Pas på! Opsigelsen af en ordre skal overvejes godt – det kan nemlig blive dyrt

okt 24, 2017

[vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text](OLG FF/M v. 28.04.2017, NZBau 2017,543)

Indenfor byggesektor går der ofte længere tid mellem ordren og selve gennemførslen af denne. Venter ordregiver længere end 3 måneder med gennemførslen, kan ordretager som regel opsige. Men pas på: Alt efter bestemmelserne i byggekontrakten, skal håndværkeren også afvente længere end 3 måneder fra ordren blev givet. I denne periode er det hans risiko, hvis hans omkostninger (f.eks. omkostninger for materiale) stiger.

I foreliggende sag har en håndværker i april modtaget en ordre med planlagt formodentlig gennemførsel indenfor de følgende 6 uger (maj). I august sagde ordretager op på grund af for lang ventetid. Her var det for tidligt: ordregiver sagde selv op, gav et andet firma ordren og vandt en retssag mod den første håndværker med hensyn til ekstraomkostningerne!

En førtidig opsigelse af en kontrakt, f.eks. fordi kalkulationsgrundlaget har ændret sig, er altså forbundet med betydelige risici og burde ikke foretages uden at få rådgivning først.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” type=”full_width” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Martin Issel, Rechtsanwalt (tysk advokat)
HOECK SCHLÜTER VAAGT – Rechtsanwälte Partnerschaft mbB[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]