Opfølgning: Husum Wind messen 2019

nov 13, 2019

I september løb den store Husum Wind messe af stablen. Med 650 tyske og internationale udstillere og over 18.000 besøgende, er denne messe en af de største og vigtigste messer for vindenergibranchen i Tyskland. Repræsentanter inden for både on- og offshore vindenergi præsenterede her deres produkter og services, samt nye teknologier og innovationer. Også set med danske øjne er denne messe værd at holde øje med, den giver nemlig et godt praj om, hvor det tyske vindenergimarked er på vej hen.

Til de af jer, der ikke nåede med til dette års messe, vil vi i dette korte blogindlæg forsøge at give et overblik over de centrale takeaways. Vil du dykke dybere ned i messen, kan du med fordel tage et kig på Husum Winds egen reportageserie Wir denken Wind weiter på YouTube. Her har de blandt andet foretaget interviews med både den administrerende direktør for Messe Husum & Congress, Arne Petersen, og Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther.

De ovennævnte herrer fremhævede blandt andre følgende punkter, som de væsentligste highlights fra dette års vindenergimesse:

 • Emnet vindenergi som en del af den grønne omstilling, er nu øverst på dagsordenen hos lokalpolitikerne, dette bekræfter ministerpræsident for Slesvig-Holsten, Daniel Günther. Til Husum Wind-messen i september deltog repræsentanter fra hele Slesvig-Holsten-regionen. Med sig bragte de den største politiske opbakning i messens historie.
 • Ministerpræsidenten mener at have de færdige planer for yderligere offentlige tiltag inden for vindenergi på plads i tredje kvartal af 2020. Disse planer ventes spændt af branchen, da der ligger mange forretningsmuligheder i kølvandet herpå.
 • De centrale emner på messen kiggede alle fremad:
  • Opbevaring af den grønne energi i fremtiden
  • Omfanget af vindenergi breder sig langt udover ”bare” vindmøller
  • Digitaliseringens videre indtog i branchen
 • Fra politisk side er der optimisme i forhold til branchens fremtidige vækst. Man satser på at gøre Slesvig-Holsten til ”das Land der Energiewende”, altså det nationale centrum for grøn energi.
 • Man ønsker at flette miljømål sammen med erhvervsmå Det vil sige, at man ønsker at vækste forretningspotentiale og skabe arbejdspladser i kølvandet på udvidelsen af vindenergi og grøn energi i det hele taget.

 

Det fremgår altså tydeligt af dette års messe, at der også fremadrettet ligger et stort potentiale i vindenergi i Tyskland. Dette gælder også i den grad for danske virksomheder, hvis ekspertise er i høj kurs. Mulighederne ligger ikke kun i vindmøller, men også i supporterende produkter og services.

Gør din forretning sig inden for vindenergi eller grøn energi i det hele taget, og vil du have et bedre indblik i, hvilke muligheder der er for netop din virksomhed? Kontakt os her på siden, så tager vi sammen bestik af potentialet.