2020: Årets forretningsmuligheder i Tyskland

jan 21, 2020

Når ét år lakker mod enden og et andet tager sin spæde begyndelse, står virksomheder, medier og analysehuse i kø for at gøre status på det forgangne år, samt gøre forudsigelser for det nye. Vi har skabt os et overblik over de mest interessante forudsigelser for det tyske marked, set med danske øjne.

Elefanten i rummet den tyske økonomi

Har man holdt øje med finansmedierne i det sidste halvår, har spåkuglen for tysk vækst peget i begge retninger, og man har været længe om at nå en egentlig forventningsafstemning. Hen over sommeren så udsigterne dystre ud, men nu synes stemningen dog at være vendt, og der er efterhånden bred enighed om, at vi kan forvente en fornuftig økonomisk vækst i 2020. Faktisk så fornuftig, at finans.dk går så langt som til at spå, at Tysklands fremdrift vil lede hele Europas økonomi til bedring. Vished om Brexit, handelskrigen mellem USA og Kina, og øget interesse for indenlandsk handel er alt sammen med til at justere forventningerne opad. Også fra Oxford Economics og en række storbankers side bliver der bakket op om optimismen. Blandt andre Goldman Sachs, Nordea og ING forventer at EU knækker den negative kurve. Der er altså grund til forsigtig fornyet optimisme for virksomheder, der satser på en stærk tysk økonomi.

 

Danske spidskompetencer vinder frem

For danske virksomheder er Tyskland er et spændende marked af flere årsager. Det kan være alt fra fordelagtige vilkår for produktion og distribution, til potentialet i det tyske marked i sig selv.

Slesvig-Holsten er fortsat Danmarks port til Europa, og agerer også i år distributions-hub for tusindvis af danske varer, der skal videre ud i verden. Samtidig ser mange danske virksomheder så mange fordele ved de tyske forhold, at de etablerer sig i Slesvig-Holsten med produktion for øje. For virksomheder der ser mod Tyskland for markedets skyld, har de seneste år til gengæld bragt en del forandringer med sig. Disse forandringer er langt hen ad vejen til danskernes fordel, da fremtidens fokusområder i mange tilfælde overlapper med danske spidskompetencer. Som vi har været inde på i tidligere indlæg, er fokus fremadrettet primært på digitalisering og den grønne omstilling. Furgyclean.eu arbejder på tværs af den dansk-tyske grænse, og i deres trenddatabase over de største trends, man som virksomhed med fordel kan holde øje med, finder du blandt andet:

 • Intelligente produkter generelt
 • Big Data
 • Nanoteknologi
 • Connectivity generelt
 • Smart Devices
 • Smart Home
 • IoT (Internet of Things)
 • Mobilitet
 • Neo-økologi
 • Circular Economy
 • Green Tech
 • Bæredygtigt samfund
 • Zero-waste
 • 3D print
 • AR (Augmented Reality)
 • Blockchain
 • Kunstig intelligens
 • Robotter
 • Smart cities
 • Urban farming
 • Decentral energiforsyning
 • Energieffektivitet
 • Informationsdesign

 

Der er altså god grund til optimisme for danske virksomheder med interesse i Tyskland. Hvordan landet ligger for netop din virksomhed, afhænger selvfølgelig af en lang række variabler, og det er derfor altid en god idé at få en kompetent rådgiver med ombord i processen.

Vi står hos Business Tyskland som altid til rådighed, hvis du skulle have spørgsmål eller kommentarer. Du kan også booke et gratis informationsmøde, hvor vi sammen kan tage bestik af din virksomheds situation. Du kan kontakte os her.